Beukenhaag en haagbeuk

Een beukenhaag is een haag die behoort tot de beuken. De beukenhaag heeft zowel in de winter als in de zomer bladeren. De bladeren van de beukenhaag zijn donkergroen en rond. Beukenhagen worden meestal gebruikt als haag of als afscheiding tussen tuinen. Beuken bieden veel privacy. Deze haag kan ook gebruikt worden om schuttingen te plaatsen.

Daarbij worden beukenhagen vaak verward met een haagbeuk, terwijl deze twee soorten vele verschillen hebben. Allereerst al omdat de haagbeuk behoort tot de familie van de berken. Daarbij groeit een haagbeuk ook veel sneller.

Naast het feit dat beide bomen volop bladeren laten vallen in de winter, zitten er opvallend veel verschillen in. Zo hebben beukenhagen vaak scherpere takken dan haagbeuken en is de bladrand van een beukenhagen meestal gladder dan die van een haagbeuk. Ook zijn de bladeren van een beukenhagen groter en dikker dan die van een haagbeuk.

Beide bomen zijn wel goed geschikt om als haag te dienen, maar ze hebben ook nog andere toepassingen. Veel tuiniers kiezen er voor om beiden te gebruiken als afscheiding tussen twee tuinen. Daarnaast worden beukenhagen ook gebruikt om schuttingen te plaatsen. Beukenhagen is dan ook een uitstekende keuze in de tuin, omdat het zowel als haag of als afscheiding tussen tuinen kan dienen. Bovendien biedt het veel privacy, wat natuurlijk erg mooi is.

Beukenhagen kunnen ervoor zorgen dat u veel privacy in uw tuin heeft. Ze zijn perfect om als haag of als afscheiding te gebruiken. Bovendien groeien beukenhagen vaak erg snel, waardoor u er relatief weinig onderhoud aan hoeft te plegen.